Ölü İnternet Teorisi Nedir?



Ölü İnternet Teorisi

Ölü İnternet teorisi, İnternetin 2010'lu yıllardan başlayarak ağırlıklı olarak bot (bilişim dünyasında "robot" anlamında kullanılan bir terimdir.) faaliyetlerinden; algoritmik düzenleme yoluyla manipüle edilen, otomatik olarak oluşturulan içerikten oluştuğunu iddia eden bir çevrimiçi komplo teorisidir.

2016 yılında güvenlik firması Imperva bot trafiği hakkında bir rapor yayınladı ve botların web trafiğinin %52'sinden sorumlu olduklarını ortaya koydu; bu oran ilk kez insanların oluşturduğu trafiği geride bıraktı. Bu rapor, ölü internet teorisine ilişkin raporlarda kanıt olarak öne sürüldü.

Örneğin sosyal medyadaki saçma bir içeriğin beğenme sayılarındaki anormal rakamlar, yazılan mesajların %99'un zaman kaybı olması. Sürekli SEO ve reklam tıklatmaya yönelik organik olmayan manipüle içerikler, interneti öldürtmese de kalitesizleştirdiği ortada.

Elon Musk'un dediğine göre sosyal medya kullanıcıların %90'ı ya bot yada fake hesaplardan oluşuyor. Bence de tepki veren kullanıcıların %90'ı bu şekilde olması şaşılacak bir durum değil.


Yapay Zeka Ve Ölü İnternet Teorisi

Yapay zeka ilerledikçe 2030 yılına kadar internetteki her yeni içeriğin %99 ila %99,9'unun yapay zeka tarafından oluşturulabileceğini öngörmektedir

Kısaca yarı cahilsen, işler senin için daha da zorlaşacak...



Yorumlar